31. lokakuuta 2012

KERÄSTÄ SAA!


Pilvenreunalla-villatakeista on nyt saatavilla ohje 1-2-vuotiaalle lapselle sekä aikuisen malliin. Niitä saa Kerästä tietty! My knitting patterns are now available from Kerä shop, but unfortunately in finnish only. 


9 kommenttia:

 1. Ihana pikku nassikka <3 Mie tahon tuon takin!!!!!

  VastaaPoista
 2. Minulla on juurikin kesken pikkuinen Pilvenreunalla-neule. Kunhan se valmistuu, pitänee tehdä itselle myös! Kiitos upeista ohjeista :)

  VastaaPoista
 3. voi ei ihastuin täysin ! harmi että omat taidot jäävät siihen sukkien ja lapasien yms tekemiseen.. onneksi äiti kuitenkin kyseli eilen että tarttisko tehä jotain , vois tästä vinkata ;)

  VastaaPoista
 4. Nyt kun olen tuota vauvan villapaitaa tehnyt huppuun asti, täytyy kyllä valitettavasti todeta, että olen hieman pettynyt ohjeen tarkkuuteen. Esimerkiksi nappilista jatkuu kuvan villapaidassa huppuun asti, mutta ohjeessa ei ole nappilistasta muuta ohjeistusta kuin että sen voi tehdä joko neuloen tai virkaten. Lisäksi siinä vaiheessa, kun kaikki silmukat tulee laittaa pyöröpuikolle ja hihat kainalokoloihin, se ei mitenkään voinut onnistua. En ole mikään aloittelija neulomisen suhteen, mutta tämän kanssa sai pähkiä useampikin neulomistaitoinen ystäväni. Sukkapuikoillehan se työ olisi pitänyt laittaa, mutta kun ohjeessa puhuttiin nimenomaan pyöröpuikoista. Tämä on todella harmi, sillä pidän mallista ja olisin halunnut tehdä itsellenikin paidan, mutta en halua toistamiseen maksaa ohjeesta, joka ei ole tarpeeksi tarkka (ja suorastaan harhaanjohtava).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ompas harmillista kuulla, että ohje on ollut hankala.

   Nappilistan voi tosiaan tehdä virkaten tai neuloen, tekemissäni takeissa niitä on molemmanlaisia, joten tästä syystä vaihtoehtoinen valinta. Ja riippuen tavasta, täytyy silmukoita nostaa tarvittava määrä, johon vaikuttaa myös tekijän käsiala, joten tarkkoja silmukkamääriä on hankala antaa. Ja silmukat toki kerätään sekä miehustasta että hupusta ja kaikki neulotaan/virkataan kerralla.

   Kaikkien kappaleiden nostaminen samalle pyöröpuikolle on tosiaan se tapa, jolla ohjeen mukaan (ja minä) takki kasataan. Itse olen onnistunut pyöröpuikkojenkin kanssa.

   En ole neuleohjemestari, ohje on kuitenkin koeneulotettu useammallakin taholla, mutta toki kukainenkin on tottunut omanlaisiin ja mieluisiin ohjeisiin ja tapoihin kuinka neule kasataan jne. Olen pahoillani aiheuttamastani mielipahasta ohjeen suhteen, toivottavasti neulomisintosi ei kuitenkaan laannu ja saat vastaisuudessa eteesi parempia. Leppoisia neulomishetkiä!

   ps. aikuisen neuletakki on täysin erilainen malli. :)

   Poista
 5. Pakko tulla antamaan oma kommentti ohjeesta..
  AIVAN MAHTAVA! Vaikka olenkin neulonnan suhteen varsinainen keltanokka, en ole ikinä edes villasukkaa tehnyt. (Jollain ihmeen konstilla onnistuin koulussakin sen välttämään :O) Ja sinne kouluajoille (15 vuoden taakse) ajoittuu muutenkin edelliskerran kokemukset ko. hommasta.
  Mutta silti onnistuin takin saamaan kasaan, ilman suurempaa hampaankiristystä. Välillä joutui turvautumaan KVG:hen, esim. "kantapääkavennusten" kohdalla, mutta onnistuin. Jälki ei varmasti ole yhtä siistiä, kuin mallikuvassa, mutta itse olen tyytyväinen.
  Kiitokset siis vaan kovasti ihanasta ohjeesta :) nyt vaan odotellaan, että käyttäjä kasvaa takkiin sopivaksi ;)

  VastaaPoista
 6. Uskomattoman söpö tuo lapsen villatakki! Ja olisi niin hienoa, jos jaksaisi kutoa tuon aikuisen version itselleen... Se näyttää siltä että siitä tulisi luottovillatakki samantien!

  VastaaPoista
 7. Mistä langasta aikuisen takki on tehty? Se on ihana!

  VastaaPoista
 8. Ostin tuon aikuisen ohjeen. Alan tekemään kunhan saan nämä nykyiset pikkutyöt pois alta. :)
  Silmäilin sitä eilen mutta oli pakko laittaa pois etten ala jo tekemään. ;)

  Onko se ohje tuollaiseen pitkään takkiin mikä sinulla on päällä? Haluaisin tehdä sellaisen vyötärömittaisen, mutta senhän varmaan voi siinä tehdessä sitten säätää vai mitä?

  VastaaPoista